Rotterdam Kunstenaar
Beeldend Kunstenaar | Grafisch Vormgever | Letter(ver)zetter

Beeldend kunstenaar Rotterdam

MARIO woont en werkt sinds 2000 in het Oude Noorden van Rotterdam. Eerst volgde hij een hbo-opleiding Communicatie Creatief aan de Ichthus hogeschool. Later heeft hij dit met cursussen, lessen fotografie en verschillende schrijftrainingen bij de Stichting Kunstzinnige Vormgeving (SKVR) in Rotterdam aangevuld. Op het kunstenaarsvlak is hij volledig auto-didactisch. Inmiddels heeft hij meermaals door Rotterdam geëxposeerd. In zijn atelier aan de Vinkenstraat in Rotterdam-Noord, ontwerpt en schrijft hij. Bij de vereniging Mesh Print Club werkt hij in de werkruimte aan de Zomerhofstraat in creatief district ZoHo aan zijn zeefdrukken. In 2021, 2022 en 2023 is hij als dichter/woordkunstenaar deelnemer aan Het Noorderdicht bij de Bar

Kunstenaars Rotterdam

Rotterdam kunst | MARIO

De levendigheid van Rotterdam daagt hem telkens weer uit om dezelfde energie in zijn werken te verwerken. Dit komt tot uiting in zijn formaat werken, maar ook in zijn schilderijen zelf. Dit zijn vaak exaltatische explosies op papier, hout of linnen. Ze laten de weerbarstige natuur van een stad zien, die immer in beweging is, en soms woest is. De rumoer van de bruisende Benthuizerstraat komt met luid bellende tram, vonken en getoeter de werkruimte van MARIO's statige jaren-30 herenhuis binnen. Dit vertaalt zich met ruige gebaren, wild kleurgebruik en tekst, direct een weg naar zijn werk. Hij laat de verf zijn eigen weg bepalen."Hand en hoofd ze spannen samen, en ontspannen, ontvankelijk voor indrukken die ze opdoen in hun omgang met het materiaal."
In zijn pentekeningen gebruikt hij een combinatie van Oost-Indische inkt en aquatint. Ook hierin vind je telkens weer dezelfde thema’s terug.

INSPIRATIE MARIO

Geïnspireerd door de Dortmundse schilder en aquarellist Georg Baselitz, de Nederlandse Anton Heyboer, Corneille en de andere CoBrA-artiesten uit Nederland, Constant en Karel Appel, en eveneens door Robert Motherwell, Jean-michel Basquiat, Mark Rothko, Alexander Calder en door de surreële maar blijmoedige schilderijen van Mirò besloot MARIO al in 2005 zelf de kwast ter hand te nemen. Dit leidde tot veel experimenteren, fauvistische kunst en exaltatisch expressionisme van welke de talrijke voorbeelden binnen deze website zijn te vinden. Vanuit zijn commercieel creatieve achtergrond, met oog voor de beeldtaal van de 21-ste eeuw, herken je altijd copywriting, reclame, affichering of grafisch ontwerp in het werk van MARIO. Zo is ook een blijk van liefde voor het werk van affiche-ontwerper en schilder Toulouse-Lautrec niet vreemd. Hoewel ambachtelijk handwerk zijn voorkeur heeft, is MARIO zich recentelijk gaan toeleggen op collages en illustratie. MARIO is op het tekstgebied bijzonder gefascineerd door Rotterdamse taalvirtuozen als Jules Deelder, C.B. Vaandrager, Hans Wap, Bob den Uyl en Riekus Waskowsky.