Rotterdam Kunstenaar
Beeldend Kunstenaar | Grafisch Vormgever | Letter(ver)zetter

ONRUSTIGE BERGEN

'Onrustige Bergen' is een papieren collage van stadse knipselfragmenten. Te zien, zijn o.a. de Rotterdamse Coolsingel en Lijnbaan, met afwisselend New Yorkse (Manhattan aan de Maas) skylinebeelden. De tram 7 die 'uitbreekt' is inmiddels lijn 8 geworden, richting Spangen. Het onderwerp de 'onrustige bergen' is de fascinatie voor de stad, welke onrustig is, en wordt afgebeeld tegen een achtergrond van de kalme natuur. De stad wordt daarmee onderdeel van een urbane stadse wildernis; een 'concrete jungle' zogezegd. De maker MARIO probeerde op deze wijze een natuurlijke overgang uit te beelden, waardoor harmonie van stad en natuur ontstaan.

MARIO is beeldend kunstenaar, dichter en grafisch ontwerper in Rotterdam-Noord. Zijn beeldend werk kenmerkt zich door stadse, rauwe elementen, en het wordt vaak door tekstelementen ondersteund.

rotterdam kunstPublieke Werken Buitenexpositie Rotterdam 2021kunst rotterdam collagepublieke werken rotterdam kunst expositierotterdam kunstenaar collage artkunstenaar MARIO rotterdam collage artpaul citroen Metropolis Boijmans