Rotterdam Kunstenaar
Beeldend Kunstenaar | Grafisch Vormgever | Letter(ver)zetter

Hans Wap is schilder, decorontwerper, graficus en dichter. In zijn werk heeft Hans Wap steeds het contrast gezocht tussen de mens als eenling en zijn omgeving. Als één van zijn eerste grote opdrachten heeft hij het jaarverslag geïllustreerd van Nationale Nederlanden in 1982, daarin staan 6 verschillende situaties uit het dagelijkse leven die verzekerbaar of juist niet verzekerbaar zijn. In een prent crasht een klein vliegtuigje tegen een vrouwenbeen met hoge hak (femme fatale).
 
Voor het Scapino Ballet Rotterdam heeft hij decors gemaakt voor een zevental balletten. Mensen gaan klappen als de voorstelling is afgelopen. Als hij op gewone dagen om een uur of zes zijn atelier afsluit en naar huis gaat applaudisseert er nooit iemand”.
 
Door het Hollandse landschap rijdt sinds enige tijd de Sprinter van de Nederlandse Spoorwegen. Hans Wap heeft in deze treinen de bekleding van de stoelen ontworpen evenals de betekening op de glazen tussenschotten. Er rijden 100 van deze treinen door Nederland.
 
Als dichter trad Hans Wap op bij Poëziefestivals in Indonesië, Suriname, Duitsland, Marocco, Portugal en Nederland. Er zijn 7 bundels van hem verschenen.

hanswap.nl


Hans Wap is schilder, decorontwerper, graficus en dichter.

In zijn werk heeft Hans Wap steeds het contrast gezocht tussen de mens als eenling en zijn omgeving. Dit heeft in deze tijd een nieuwe invalshoek gekregen. Er is een medisch aspect aan toegevoegd. De figuren op de schilderijen staan op meer dan anderhalve meter van elkaar. Voor dit Beeldend Poëtisch Project is gekozen voor een serie schilderijen met meerdere lagen : Het abstracte beeld (1), het landschap dat ontstaat door menselijke figuren toe te voegen (2) en de poëtische tekstregel (3) het abstracte beeld is in feite autonoom. Door het proces van schilderen ontstaat laag na laag. Het gebruik van toeval is geen toeval te noemen Nadat de menselijke figuur is toegevoegd ontstaat er een landschap. (de abstractie is figuratie geworden). De tekstregel op de schilderijen komt voort uit poëzie. Het toevoegen van tekst is een nieuwe richting in het werk. Bezoek www.hanswap.nl

Beeldend kunstenaar Hans WapZeefdruk kunstenaar Hans Wap VissenDichter MARIO & Hans Wap